RIJLESSEN E achter B.

Bij Rijschool Lotus zorgen wij er al jaren voor dat je je autorijbewijs zelfverzekerd en binnen afzienbare tijd behaalt, ook verzorgen wij het E achter B rijbewijs. Om dit te bereiken werken wij met ervaren rijinstructeurs. Zij hebben aandacht voor jouw persoonlijke leerdoelen. Je kunt direct via de website een gratis proefles inplannen om te zien of het iets voor je is.

WAAROM RIJSCHOOL LOTUS?

  •  Uitsluitend nieuwe lesauto’s
  •  Geen wachtlijsten
  •  Betaling in termijnen mogelijk
  •  Gratis Proefles
  •  Dordrecht en Omstreken

E achter B

Als je een aanhangwagen achter een auto wil vervoeren, moet je in de meeste gevallen in het bezit zijn van rijbewijs B-E.

Het behalen van dit rijbewijs bestaat alleen uit een praktijkopleiding en je hoeft hier dus geen apart theoriecertificaat voor te behalen. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B. Het rijden met een combinatie van 10 meter is uiteraard heel anders dan het rijden met alleen een auto. Op het praktijkexamen wordt daarom ook echt gelet op de rijvaardigheid van de kandidaat en het verantwoord en veilig omgaan met het voertuig in het verkeer.

Om dit zo goed mogelijk te leren, wordt in de lessen flink geoefend met het draaien, achteruitrijden, aan- en afkoppelen, uitdraaien en natuurlijk het verkeersinzicht. Dit zodat jij goed voorbereid op praktijkexamen gaat.

Wij van Rijschoollotus beheersen de E achter B opleiding, ook wel rijbewijs B-E genoemd als geen ander, de praktijkopleiding kun je op verschillende manieren volgen.

Je kunt kiezen voor een reguliere opleiding, gemiddeld genomen 1 of 2 lessen per week. Soms kunnen wij in overleg ook een versnelde opleiding aanbieden.

Praktijk examen

Om succesvol een BE-rijbewijs te behalen, is als 1e verstandig om te weten welke vereisten door het CBR gesteld worden. Je hebt geen nieuw theoriecertificaat nodig, maar wel is het erg belangrijk om in de praktijk aan te tonen dat je veilig aan het verkeer kunt deelnemen met je aanhanger en dat je de theorie nog beheerst. Laat zien dat je rekening houdt met alle beperkingen, dat je minder mobiel bent en dat je zicht niet meer hetzelfde is.

Een van de proeven is om achteruit te rijden, dit moet je zowel in rechte lijn als in een bocht kunnen. Daarnaast word je ondervraagt om je kennis over het soort aanhangers, lading, wettelijke eisen en papieren getoetst. De volgende vragen kunnen en zullen gesteld worden.

Weet je welke auto een aanhanger mag trekken? Welk soort aanhanger mag ik trekken? Hoe mag een aanhangwagen ingericht worden?

Als je hier nog geen antwoorden op hebt, geen zorgen. Rijschoollotus zorgt ervoor dat je volledig bent voorbereid.

Wij leren je alle nodige informatie tijdens onze lessen aan, en bezorgen jou alle hulpmiddelen en handvaten om je examen vol vertrouwen tot een goed eind te brengen.

Ik wil een gratis proefles